Wie zijn wij

Artiestenverloningen houdt zich al sinds 1993 bezig met het verlonen van artiesten. Hiermee zijn wij het eerste bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in deze specifieke sector. Wij weten alle ins en outs over het verlonen van artiesten en andere uitvoerenden. Je bent bij ons dus aan het juiste adres. We bieden een scherp tarief waarbij wij altijd kijken naar wat voor jou het meest voordelig is.

Je kan snel en eenvoudig online je verloningen regelen via Mijn Artiestenverloningen. Vraag toegang aan zodat je gelijk opdrachten kunt indienen!

Als zelfstandige (ZZP-er) kun je ook via ons uitbetaald worden. Heel handig als een opdrachtgever maar één factuur wil ontvangen en er zowel onzelfstandige artiesten evenals ZZP-ers in een band/groep zitten. Wij doen ook de loonadministratie voor opdrachtgevers die zelf inhoudingsplichtig zijn.

Geschiedenis
Het begon allemaal in 1992 met de oprichting en organisatie van Jazz by Duurstede, hét jazzfestival van Wijk bij Duurstede. Het festival draaide volledig op vrijwilligers en Jan en Aline van Dam, de grondleggers van het festival, namen een groot deel van de werkzaamheden op zich. Naast de organisatie van het festival varieerden deze werkzaamheden van programmering tot sponsorwerving en van het plaatsen van podia tot het uitbetalen van artiesten. Dit laatste bleek hen, naast de andere werkzaamheden, zeer goed af te gaan. Zo waren artiesten bijvoorbeeld vaak blij verrast met de jaaropgave die ze achteraf van het festival kregen: dat was in die tijd een unicum.

Op verzoek van enkele artiesten besloten Jan en Aline deze werkzaamheden ook naast het festival voor hen te gaan doen. Het bedrijf dat hiervoor werd opgericht kreeg de naam Van Dam Service. De vraag vanuit de artiestenwereld werd steeds groter. Toen ook de vakbonden NTB en FNV-KIEM hun leden adviseerden hun verloningen te laten verzorgen door Van Dam Service, groeide het kantoor aan huis uit haar jasje. De zaak werd omgedoopt tot Artiestenverloningen en er kwam een extern kantoor en aantal medewerkers bij. Dit jaar bestaat de zaak al weer 30 jaar.

Oprichter Jan van Dam (1948 – 2023) overleden

Op vrijdag 22 september 2023 is oprichter Jan van Dam na een kort maar heftig ziekbed overleden.

Omdat Jan als achtergrond in de IT het programmeren goed onder de knie had ontwikkelde hij een eigen programma voor de zaak en tot op de dag van vandaag wordt er nog met eigen software gewerkt. Door de jaren heen werkten alle kinderen in de zaak en vandaag de dag zijn dochter Maaike en haar man Guy nog steeds werkzaam, samen met Aline.

Heb jij herinneringen/verhalen over Jan die je met ons wil delen? Ga dan naar www.memori.nl/gedenkplaats/jan-van-dam-1

Bedrijfsstructuur

Artiestenverloningen bestaat uit de volgende onderdelen:

Artiestenverloningen

Artiestenverloningen verzorgt verloningen binnen de artiestenregeling voor BTW-plichtige opdrachtgevers.

Stichting Artiestenverloningen/OpMaat

Artiestenverloningen/OpMaat verzorgt verloningen binnen de artiestenregeling voor niet-BTW-plichtige opdrachtgevers. Zorginstellingen, scholen, overheden en stichtingen zijn vaak niet BTW-plichtig. Bij Artiestenverloningen/OpMaat wordt alleen BTW in rekening gebracht over de administratiekosten.

Artiestenverloningen/Administratie

Artiestenverloningen/Administratie verzorgt de loonadministratie voor organisaties die zelf inhoudingsplichtig willen zijn.